Αρχική

Το πέλλετ είναι το αυριανό μας καύσιμο. Είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον, είναι οικονομικό και αποτελεί 100% ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Χρησιμοποιείται από μικρές οικιακές εφαρμογές, μέχρι και σε μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστά το πετρέλαιο με μεγάλη επιτυχία.

Το πέλλετ ξύλου παράγεται από δασική ξυλεία οργανωμένης υλοτομίας και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της βιομάζας. Έχει μικρό κυλινδρικό σχήμα και ιδιότητες που το καθιστούν αποδοτικό στην καύση (υψηλή περιεχόμενη ενέργεια) και εύκολα διαχειρίσιμο (τυποποιημένη συσκευασία για εύκολη μεταφορά και ασφαλή αποθήκευση).

Επιλέγω πέλλετ γιατί:

  • Είναι είδος στερεού καυσίμου. Αυτή τη στιγμή αποτελεί την άμεση εναλλακτική λύση στη θέρμανση με πετρέλαιο.

  • Ουσιαστικά είναι μια εξευγενισμένη μορφή ξύλου. Προέρχεται από κομμάτια, πριονίδια και υπολείμματα ξύλου, μηχανικά συμπιεσμένα σε μορφή μικρών κυλίνδρων.

  • Έχει σχεδόν το ½ της απόδοσης, αλλά περίπου το ¼ της τιμής του πετρελαίου. Επομένως είναι κατά 50% οικονομικότερο σε σχέση με το πετρέλαιο.

  • Η τιμή του είναι ανάλογη της τιμής του ξύλου και για αυτό είναι σχεδόν σταθερή. Σίγουρα όμως δεν ακολουθεί τις ανατιμήσεις των υγρών καυσίμων.

  • Είναι καθαρό, ασφαλές, εύκολο στη χρήση και την αποθήκευση. Είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον και αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Για αυτό και επιδοτείται από το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον».

 

  1. Βρείτε το πέλλετ που ταιριάζει στο δικό σας σύστημα
  2. Παραγγείλετε και παραλάβετε άμεσα τις ποσότητες που χρειάζεστε συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας εδώ ή καλώντας μας στο 25410 65400. Παραδίδουμε με γερανοφόρο φορτηγό σε όλο το Νομό Ξάνθης
  3. Εξασφαλίστε τα καύσιμα του χειμώνα με προεξόφληση της παραγγελίας σας