Καλώς ήρθατε στον κόσμο του πέλλετ.

Το πέλλετ είναι το αυριανό μας καύσιμο. Είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον, είναι οικονομικό και αποτελεί 100% ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Χρησιμοποιείται από μικρές οικιακές εφαρμογές, μέχρι και σε μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστά το πετρέλαιο με μεγάλη επιτυχία.

Το πέλλετ ξύλου παράγεται από δασική ξυλεία οργανωμένης υλοτομίας και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της βιομάζας. Έχει μικρό κυλινδρικό σχήμα και ιδιότητες που το καθιστούν αποδοτικό στην καύση (υψηλή περιεχόμενη ενέργεια) και εύκολα διαχειρίσιμο (τυποποιημένη συσκευασία για εύκολη μεταφορά και ασφαλή αποθήκευση).

Η ποιότητα στο στερεό καύσιμο που λέγεται πέλλετ πιστοποιείται από τα πρότυπα ENplus (EN 14961-2 Ευρωπαϊκό πρότυπο, ευρύτατα διαδεδομένο), DINplus (DIN EN 14961-2 Γερμανικό πρότυπο) και ÖNORM (M 7135 Αυστριακό πρότυπο). Αυτά περιγράφουν και οριοθετούν αυστηρά τη θερμογόνο δύναμη, την περιεχόμενη υγρασία, το υπόλειμμα της καύσης (η στάχτη που μένει), την καθαρότητα από διάφορες χημικές ουσίες (ουσιαστικά καταδεικνύουν την προέλευση της πρώτης ύλης – ξύλου).